Huom. seuraavat harjoitukset edellyttävät, että ainakin nämä perusasiat ovat kunnossa.
Ote, osumakohta, liikeradat, kapulat.

Ote pysyy vakiona = ote ei pääse liukumaan eteenpäin tai taaksepäin, kapuloista pidetään kiinni kohdasta, josta soittaminen on helpointa, ei liian takaa (kapulan paino lisääntyy mitä taaemmaksi menet), eikä liian edestä (kontrolli vähenee) n. 13-14cm kapulan päästä riippuen kapulan painotuksesta ja pituudesta. Jos ote lipsuu, piirrä kapulaan viiva, jossa peukalon tulisi olla. Näin voit olla varma, että ote pysyy paikallaan. Voit verrata puristusta siihen, miten pidät ruokailuvälineitä. Tarpeeton puristaminen on pois nopeudesta ja saundista. On olemassa pikkurummun ja lyömäsoitinten soittoon tarkoitettuja kapuloita jotka on viritetty ja tasapainoitettu niin, että todella voi kuulla onko soitto tasaista, esim. Rohema, Kolberg tai Playwood.

Kapula on käden jatke ja kulkee käden suuntaisesti, jotta voit käyttää käden painoa hyväksi. Molempien kapuloiden tulee nousta yhtä korkealle ranteesta huomaa, että korkeus eli liikerata on äänenvoimakkuus! Äänenvoimakkuuden tulee olla molemmissa käsissä sama. Suunnan tulee olla alaspäin, euron kolikon kokoiselle pinta-alalle kalvolla, muutama sentti rummun keskikohdasta ylöspäin. Osumatarkkuus säästää energiaa. Käsivarret pysyvät hitaassakin tempossa paikallaan. Äärimmäisen nopeissa tempoissa soittaminen onnistuu vain ranteesta, käsivarsi liittyy äänenvoimakkuuteen ff- alueella, ei nopeuteen.

Jos aloitat näistä perusasioista, pidä tempo alhaisena, soita neljäsosia ja keskity niihin niin kauan, että ylläolevat asiat toteutuvat. Muista, että käsivarsi / lihakset jännittyvät että kapula nousee ylös ja rentoutuvat kun kapula palaa / tippuu kalvolle, tilaan, jossa se on käsivarren kanssa samassa linjassa, korkeintaan 0,5cm kalvon yläpuolella. (Käsivarsi siis palaa siihen rentoon tilaan, jossa koko keho kokoajan on). Pidä ote kuitenkin kokoajan samana. Liikeradan tulee olla yhtäjaksoinen, ylös ja heti alas. Lopputempossakaan kapula ei jäisi ylös vaan tärkeää on osuminen kalvolle, liikeradan tuoma vauhti. Miksi sitten jäädään alas? Pitää ehtiä ajatella seuraavaa siirtoa: toteutuiko ote, osumakohta, tasaisuus, liikeradan yhtäjaksoisuus ja samalla rentouttaa käsivarsi. Nopeus, suuret äänenvoimakkuudet, tremolot ja kestävyys perustuvat siihen, että käsi rentoutuu lyöntien välillä. Siihen kuluva aika on mikrosekunteja lopputuloksessa, mutta alussa se pitää näkyä ja tuntea. Sitä ei voi enää jälkeenpäin tietoisesti tehdä, sen tulee olla lihasmuistissa. Jotta tieto menisi lihasmuistiin, harjoitusta pitää toistaa joka päivä ajatuksella, kunnes kädet alkavat toistaa sitä automaattisesti. Samalla käsivarsien lihasmuistiin menee tieto siitä, millä etäisyydellä rumpu on, eikä sitä tarvitse kokoajan tarkistaa. Samaan muistipaikkaan voi lisätä loputtoman määrän erilaisia soittimia. Parhaiten se toteutuu, jos harjoittelet metronomilla siten, että joka toinen isku on rentoutumista varten ja joka toinen soittamista, tempossa 60. Harjoituksen sisäistämiseen menee n. 2-3 kuukautta, riippuen siitä, mitkä soittotottumukset aikaisemmin olivat.

Tempo 50-120

pyramidi

Leave a Reply

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Currently you have JavaScript disabled. In order to post comments, please make sure JavaScript and Cookies are enabled, and reload the page. Click here for instructions on how to enable JavaScript in your browser.

Tervetuloa!
Toivotan sinut tervetulleeksi kotisivuilleni. Sivuilta löydät tietoja harjoitteluun ja ajankohtaista tietoa lyömäsoitinten opiskelusta oppilaitoksessamme.
Blogi emaililla!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Tag Cloud

aksentti etuhele flami open roll press roll tremolo kapulat (1)
patarummut (2)
Patarumpu (2)
pikkurumpu (1)
soittotapa (2)
tekniikka (7)
tekniikka. pikkurumpu (1)
Uncategorized (2)
virveli (1)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.